1. Minimaliseer overtollige spullen
Ga door al je keukenspullen en haal eruit wat je niet meer gebruikt. Doneer of verkoop items die nog in goede staat zijn, en laat dat wat kapot is indien mogelijk repareren, bijvoorbeeld bij een Repair Café. Door afstand te doen van spullen die je niet meer gebruikt creëer je meer ruimte in je keuken voor de spullen die je wel gebruikt.
2. Categoriseer en groepeer
Organiseer je keukenspullen door ze in categorieën te verdelen. Plaats bijvoorbeeld al je bakgerei bij elkaar, je kookgerei in één lade en je servies in een specifieke kast. Dit zorgt ervoor dat je alles gemakkelijk kunt vinden en dus geen tijd kwijt bent aan zoeken.
3. Optimaliseer je opbergruimte
Maak optimaal gebruik van je opbergruimte door slimme opbergoplossingen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld ladeverdelers om keukengerei netjes te scheiden, gebruik een pannendekselhouder en voeg planken toe in je kasten om ook de hoogte van je keukenkastjes te kunnen benutten.
4. Labelen
Labelen is een geweldige manier om georganiseerd te blijven. Gebruik labels op voorraadpotten, bakjes en op je kruidenpotjes om gemakkelijk te zien wat waar hoort. Dit voorkomt verwarring en maakt het voor iedereen in huis gemakkelijker om spullen op de juiste plek terug te zetten. Bekijk ook het filmpje onderaan waarin ik tip hoe je je kruiden kunt organiseren. Juist, onder meer door etiketten te gebruiken 😉 .